Route:  
  1. HOME
  2. BESTEMMINGEN
  3. APELDOORN

Ontdek Apeldoorn met 'Wilhelmientje & Woyko'


Go Veluwe is een outdoor adventure game die je speelt met behulp van je smartphone. In elke game is de hoofdfiguur een kind dat in de tijdmachine van Go Veluwe vanuit het verleden naar het heden is geteleporteerd. Er worden verschillende routes ontwikkeld met ieder een eigen thematische verhaallijn.

In Apeldoorn ligt de eerste route van 19 kilometer waarin Koningin Wilhelmina, als de tien-jarige Wilhelmientje, de hoofdpersoon is in het verhaal. Samen met Wilhelmientje ga je op een 'Koninklijke Queeste'. Tijdens deze zoektocht ontdek je verschillende plaatsen in Apeldoorn waar Wilhelmientje haar sporen heeft achtergelaten.

 

 

 

 

'Koninklijke Queeste' in Apeldoorn

De eerste route binnen Go Veluwe is beschikbaar in de gemeente Apeldoorn. Binnen het koninklijke thema is een verhaallijn geschreven vanuit het perspectief van Koningin Wilhelmina op 10-jarige leeftijd.

Wilhelmientje, zoals ze in Go Veluwe wordt genoemd, heeft een tijdreis gemaakt vanuit 1890 naar het heden. Tijdens die tijdreis is zij verschillende persoonlijke spullen verloren die in en rondom Apeldoorn te vinden zijn. Deze 'tijdobjecten' moeten teruggehaald worden voordat zij terug gaat naar 1890, want anders ontstaan er grote fouten in de tijd.

 

 

LEES ONZE LAATSTE BLOG

Met Wilhelmientje op de fiets door de Veluwse natuur

Natuurlijk, ook ik #blijfthuis. Maar met het mooie weer van de afgelopen dagen wordt de drang om de benen te strekken wel steeds groter. Even de frisse wind door mijn hoofd laten waaien die al het grimmige nieuws weg kan blazen, denk ik. Voor komende zomer bereid ik me voor op een staycation en ik begin dan maar alvast op de Veluwe. Een en ander met gepaste afstand natuurlijk en rekening houdend met de overige richtlijnen van de overheid, dat mag toch vast wel...?

Lees meer  >

PARTNERS IN APELDOORN

Partners Go Veluwe in ApeldoornEven geduld a.u.b… de kaart wordt geladen.
Aardhuis
Meer informatie
Cyclesport
Meer informatie
Julianatoren
Meer informatie
Statie
Meer informatie