Go Veluwe vermaakt en leert

Met een gezellige lancering op woensdag 15 mei in een zonnig Apeldoorn is Go Veluwe in de lucht! Deze App voor op de smartphone koppelt actief wandelen of fietsen aan het beleven van avonturen op de Veluwe. Het eerste avontuur speelt in Apeldoorn en daarom nodigde projectleider Mathanje Huisman iedereen uit op het Stationsplein om met elkaar het spel te spelen. Het officiële gedeelte werd gedaan door Willem Bijleveld als voorzitter van de VeluweAlliantie en de kinderburgemeester van Apeldoorn, Sibel Özcan. Niet te lang want de genodigden wilden graag naar buiten om met de App aan de slag te gaan.


In het eerste avontuur is Wilhelmina als kind per ongeluk terecht gekomen in de huidige tijd en door het vinden van verschillende objecten op de route, kan zij weer terug naar 1890. Die objecten moeten alle jonge avonturiers vinden via Augmented Reality: de telefoon ziet meer op bepaalde plaatsen dan het gewone oog. En intussen wordt er spelenderwijs ook veel informatie gegeven.

Lees meer

De Veluwe Prijsvraag

De Veluwe Prijsvraag heeft tien plannen opgeleverd om de Veluwe nog mooier en leuker te maken. Het is slechts een selectie uit 300 inzendingen. “De diversiteit van de inzendingen lijkt op de diversiteit van de Veluwe: er waren inzendingen waar rust vanuit ging, maar ook actie. Eén ding hadden ze gemeen: een buitengewoon grote liefde voor de Veluwe!” zegt juryvoorzitter Marije Storteboom.

Lees meer