Route:  
 1. HOME
 2. BESTEMMINGEN
 3. GEMEENTE VOORST

Beleef Operatie Cannonshot
met Bertje & De Buffalo’s


De fietstocht met Bertje & De Buffalo’s is van start gegaan. Het is de tweede outdoor adventure game in de Go Veluwe App. Wie hem speelt, maakt een indrukwekkende fietstocht van 28 kilometer en beleeft Operatie Cannonshot tijdens de dagen van april 1945.

De route begint bij de Dorpskerk in Wilp en eindigt op vliegveld Teuge. Onderweg bezoek je tien gamelocaties die een grote rol speelden tijdens bevrijdingsoperatie Cannonshot. Daarbij staken Canadese militairen met hun Buffalo’s (amfibievoertuigen) de IJssel over van Gorssel naar Wilp. Door middel van Augmented Reality (AR) ga je op de tien locaties echt terug in de tijd. Bovendien hoor je er steeds drie audiofragmenten. Het zijn gesprekken tussen Bertje en opa Bril.

 

 

Promotiefilm Bertje & De Buffalo's

 

 

 

 

 

 

Magische bril

Bertje is een jongen van 10 jaar. Hij vindt op de zolder van zijn oma een magische bril. Als hij hem opzet, ziet hij de wereld in zwart-wit: ineens is het 1945. Bovendien hoort hij de stem van zijn overleden opa die hem vertelt over de dagen van Operatie Cannonshot. Bertje en opa Bril gaan samen op pad om de belangrijkste plekken te bezoeken. En de speler van de game? Die gaat met ze mee!

 

Bertje & De Buffalo’s is de tweede outdoor adventure game in de Go Veluwe App. Die werd in mei 2019 gelanceerd met de eerste game: Wilhelmientje & Woyko, de koninklijke queeste. Daarin nemen Wilhelmientje – de latere koningin Wilhelmina – en haar paard Woyko de speler mee naar de plekjes van haar jeugd aan het einde van de 19e eeuw. Die route (19 kilometer van Apeldoorn naar Assel) kan uiteraard ook nog gevolgd worden.

10 gamelocaties in gemeente Voorst

De fietsroute start in Wilp bij de kerk. Starten kan ook op één van de andere gamelocaties;

 1. Dorpskerk Wilp
 2. De Kribbe
 3. Monument Cannonshot
 4. Slot Nijenbeek
 5. Gedenksteen Halifax
 6. Sint Martinuskerk Bussloo
 7. Wilpermolen Posterenk
 8. Het Holthuis Twello
 9. Boerderij De kleine Ham in Terwolde
 10. Vliegveld Teuge