DOWNLOAD GRATIS

 

 

 

Ontdek de kleine geheimen van de Veluwe

Dagje uit op de Veluwe? De Veluwe zit boordevol spannende plekken en historische schatten. Lijkt het jou ook zo gaaf om die te gaan ontdekken? Dat kan als je Go Veluwe gaat spelen! De app Go Veluwe wijst je de weg naar spannende, geheime gamelocaties.

Download en speel 'm gratis.

 

NIEUW GO VELUWE ONTDEKKAARTJES

 

Op vakantie of een dagje uit op de Veluwe?

Neem de ontdekkaartjes mee op vakantie of een dagje uit.

Laat je verwonderen door de verrassende vragen in dit spel

en ontdek de kleine geheimen van de Veluwe.

 

BESTEL ONTDEKKAARTJES

Ontdek Apeldoorn samen met 'Wilhelmientje'

Go Veluwe is een outdoor adventure game die je speelt met behulp van je smartphone. In elke game is de hoofdfiguur een kind dat in de tijdmachine van Go Veluwe vanuit het verleden naar het heden is geteleporteerd. Er worden verschillende routes ontwikkeld met ieder een eigen thematische verhaallijn. In Apeldoorn ligt de eerste route van 19 kilometer waarin Koningin Wilhelmina, als de tien-jarige Wilhelmientje, de hoofdpersoon is in het verhaal. Samen met Wilhelmientje ga je op een 'Koninklijke Queeste'. Tijdens deze zoektocht ontdek je verschillende plaatsen in Apeldoorn waar Wilhelmientje haar sporen heeft achtergelaten.

ROUTE IN APELDOORN

 

Platform met verschillende routegames

Go Veluwe is bedacht en ontwikkeld door Mathanje Huisman. Deze outdoor adventure game is één van de prijswinnende plannen van Prijsvraag de Veluwe, uitgereikt door de provincie Gelderland in december 2017. Mathanje werd geïnspireerd tijdens het fietsen op de Veluwe met haar gezin. Zij besefte zich dat er een rijke geschiedenis ligt op verschillende plaatsen op de Veluwe die voor velen onbekend is.

Zo komen er verschillende routes op het platform ieder met een eigen thematisch verhaal zoals bijvoorbeeld 'Herdenken en bevrijden' of 'Hanze'. Door gebruik te maken van een game met Augmented Reality en audiotours als toevoeging aan de omgeving, kun je spannende en educatieve verhalen vertellen. De geschiedenis blijft hierdoor levend en wordt leuk en leerzaam voor kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s!

DOWNLOAD DE FLYER

 

Foto: Rob Voss

Go Veluwe in de uitzending bij Omroep Gelderland Nieuws (15 mei 2019)

Een sportief dagje uit

Stap op je fiets en beleef de verhalen op de Veluwe samen met de hoofdfiguur in de game. In Go Veluwe kies je een route met daarin 10 verschillende gamelocaties die je per fiets gaat bezoeken. Met behulp van de app ga je op zoek naar een aantal voorwerpen uit de oude tijd die liggen op geheime locaties. Die voorwerpen liggen er niet écht, maar in Augmented Reality. Je kunt ze dus alleen zien via de app van Go Veluwe! Daarna hoor je een korte audiotour met interessante weetjes over die plek. Als je dan goed hebt opgelet kun je het antwoord geven op een vraag waarmee je een voucher kunt verdienen. Gaaf hé?!