Vakantie in eigen land?

Kies verantwoord voor de Veluwe!


Veel mensen kiezen bewust voor een thuisvakantie of 'staycation' en genieten van hun vakantie in eigen land. Overdag iets ondernemen en vervolgens thuis slapen is dan ideaal. Of een dagje eropuit vanaf de camping of het vakantiepark. Veel mensen zoeken naar iets leuks en actiefs in eigen omgeving.

 

De Veluwe als meest populaire vakantiebestemming

De Veluwe was in 2019 het meest in trek bij de Nederlandse vakantiegangers. Door de Coronacrisis en reisrestricties zijn vakanties in eigen land nog populairder geworden. Veel recreanten en inwoners vragen zich af hoe je toch veilig de Veluwe kunt bezoeken en ontdekken.

 

Vermijd de drukte op de Veluwe!

De rijksoverheid en Bureau voor Toerisme Veluwe Arnhem en Nijmegen roepen recreanten op om de bekende Veluwse ‘hotspots’ bij drukte te vermijden. De verwachting is dat het de komende zomer op de Veluwe heel druk zal worden. De Veluwe is 1000 km2 groot, dus er is meer dan genoeg ruimte voor iedereen. Er komt een app waarop met een 'hittekaart' zal worden aangegeven wat de drukste plekken zijn in de provincie Gelderland. Het advies is; vermijd de drukte en kies voor een rustig plekje 100 meter verderop op de Veluwe.